Foto: Livadhet e Posidonias në Shqipëri

Foto: Aktivitete
Vlorë-Sarandë Mars 2010

 
Kërko:

Këtu jeni në Faqen Kryesore


Posidonia oceanica (në shqip “leshteriku i detit”) është bimë me lule që jeton në det, por me paraardhës bimë tokësore. Rreth 30 milion vjet më parë ato u përshtatën për të jetuar në ujëra të kripura, ashtu si dhe gjitarët e detit, balenat etj...
Full Text Article Lexo të plotë

Projekti "Livadhet e Posidonia-s"
Zonat e studimit
Projekti “Informimi dhe menaxhimi i qëndrueshëm i livadheve të Posidonia-s” zbatohet që nga viti 2007. Ky projekt është financuar nga Ministria e Jashtme Italiane dhe zbatohet nga një OJF Italiane (GAO) në bashkëpunim me Institutin për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri, ... lexo më shumë

Velipojë - Shëngjin

Kepi i Rodonit

Porto Romano - Durrës

Gjiri i Vlorës -Karaburun

Rrëza e Kanalit - Himarë (Porto Palermo)

Ceka  e Lukovës - Kepi Qefalit

Gjiri i Sarandës – Ksamil

Kepi i Stillos- Gjiri i Ftelisë

Hartëzimin e livadheve

Aktivitete
Njohuritë e deritanishme për specien P. oceanica ne Shqiperi kanë qënë mjaft të pakta, duke theksuar se mungonte informacioni mbi shpërndarjen e species përgjatë bregut. Vetëm disa studime mjaft të përgjithshme janë kryer para disa vitesh, te mbeshtetur nga GEF/SGP (Programi i Granteve të Vogla/Fondi Boteror i Mjedisit)... lexo më shumë

 

Workshop - Vlorë, 25/03/2010


Workshop - Sarandë, 26/03/2010

Materiale
In English
Te tjera

 

Institute for Nature Conservation in Albania: Ruga Islam Alla, Pallati IVEA, Kat I, Tirana, Albania. Tel/Fax: + 355 42231437; e-mail: [email protected]

© 2010 INCA: Rruga “Islam Alla”, Pallati IVEA, Kat I, Tirana, Albania, Tel/Fax: 355 4 2231437, E-mail: [email protected], Web: www.inca-al.org